Η υποτροφία που εξασφάλισε από τον Όμιλο Giovani θα τον βοηθήσει να κάνει πράξη όλα όσα επιθυμεί. «Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και προοπτική», αναφέρει, σημειώνοντας ότι οι φοιτητές πρέπει συνειδητοποιημένα να κάνουν τις επιλογές τους, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.

Ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό του για απόκτηση των ακαδημαϊκών προσόντων που θα του προσφέρουν την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιο και την οικογένειά του, βρίσκεται ο πρωτοετής φοιτητής του Πανεπιστημίου UCLan, Πασχάλης Μοσφίλης. Επιλέγοντας τον κλάδο σπουδών Accounting and Finance, ο Πασχάλης Μοσφίλης έχει βάλει στόχο να εργαστεί ως certified accountant σε έναν από τους τέσσερις μεγαλύτερους ελεγκτικούς οίκους.

Τι σημαίνει για σένα η εξασφάλιση αυτής της υποτροφίας;
Αυτή η υποτροφία είναι πολύ σημαντική για μένα. Έχω πλέον την ευκαιρία να εκπληρώσω το μεγάλο μου όνειρο, που είναι να σπουδάσω, ώστε να εξασφαλίσω ένα καλύτερο μέλλον τόσο για μένα όσο και για την οικογένειά μου.
 
Σε ποιο κλάδο θα φοιτήσεις, πώς κατέληξες σε αυτή την επιλογή και ποια είναι τα επαγγελματικά σου όνειρα για το μέλλον;
Αποφάσισα να σπουδάσω Accounting and Finance. Κατέληξα σε αυτή την επιλογή για δύο λόγους. Καταρχάς μου αρέσει το αντικείμενο, ενώ υπάρχει και ζήτηση στον συγκεκριμένο κλάδο. Είναι ένας τομέας που μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες εργοδότησης μετά το πέρας των σπουδών. Όσον αφορά τα μελλοντικά μου σχέδια, θα ήθελα να εργοδοτηθώ σε κάποια εκ των Big Four εταιρείες και να γίνω certified accountant

 
Υπάρχει προοπτική για τους νέους στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου;
Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και προοπτική. Η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου έχει εξελιχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερα ο τομέας παροχής υπηρεσιών, ο οποίος αποτελεί βασικό πυλώνα της κυπριακής οικονομίας.
 
Ποια θεωρείς ότι είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για έναν Κύπριο φοιτητή που τώρα ξεκινά τις σπουδές του;
Θα έλεγα η αβεβαιότητα για το μέλλον. Είναι γεγονός ότι αρκετά επαγγέλματα στην Κύπρο έχουν κορεστεί. Για το λόγο αυτό, όλοι οι φοιτητές πρέπει συνειδητοποιημένα να κάνουν τις επιλογές τους, αφού πρώτα ενημερωθούν και διερευνήσουν σε βάθος τις μελλοντικές ανάγκες της κυπριακής αγοράς σε σχέση και με τον τομέα εργοδότησης που τους ενδιαφέρει.
 
Εδώ και αρκετά χρόνια, ο Όμιλος Giovani προσφέρει κάθε χρόνο μία υποτροφία σε φοιτητή/τρια από την Επαρχία Αμμοχώστου. Πώς αξιολογείς τέτοιου είδους πρωτοβουλίες; Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες, αξιοθαύμαστες και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Πολλοί νέοι και νέες με όνειρα στερούνται τη μόρφωση και το δικαίωμα να σπουδάσουν, κυρίως λόγω διαφόρων προβλημάτων, οικονομικών και άλλων, που πιθανόν να αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους. Ιδιαίτερα σήμερα που η πανδημία του κορωνοϊού έχει πλήξει οικονομικά πολλές οικογένειες στην Κύπρο. Μια τέτοια υποτροφία προσφέρει τη δυνατότητα στους νέους να μορφωθούν και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.